В Україні вводять COVID-сертифікати з кольоровими відмітками: українцям пояснили нюанси нового документа

15.09.2021, 15:48
100982

У застосунку “Дія” українцям стануть доступними внутрішні COVID-сертифікати двох типів – “жовтий” та “зелений”. Над їхньою розробкою наразі працюють Мінцифри, МОЗ та НСЗУ. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” – про повний курс.

Читайте також: Оновлені карантинні правила почнуть діяти 20 вересня – уряд

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Так, “жовтий” сертифікат діятиме 120 днів і його можна буде отримати, зокрема, після першої дози вакцини. Термін дії “зеленого” – 365 днів. Його ж можуть отримати лише ті, хто пройшов повний курс вакцинації проти коронавірусу, тобто отримали дві дози вакцини.

Після закінчення терміну дії міжнародного COVID-сертифіката, його буде автоматично подовжено. Він також діятиме 365 днів від моменту щеплення.

Як наголошується, COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки лише в цифровому форматі. Друкувати сертифікати на папері відповідного кольору не потрібно.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров пояснив, що внутрішні COVID-сертифікати допоможуть зберегти економічну активність у разі введення “жовтої” зони. Із цими документами під час карантину бізнес матиме змогу продовжувати працювати та розвиватися.

Надалі ж у планах розробників зробити так, щоб українці, які не мають смартфонів, зможуть згенерувати сертифікат на порталі “Дія” та роздрукувати його.

“Зараз ми активно працюємо над впровадженням цього функціонала в застосунку “Дія”. Згодом також додамо можливість згенерувати сертифікат на порталі Дія та роздрукувати його, якщо у вас немає смартфона або вам зручніше користуватися паперовим варіантом”, — пояснив Михайло Федоров.

На сьогодні, за статистикою, близько 650 тисяч українців згенерували внутрішні та міжнародні сертифікати в “Дії”. Тисячі людей вже протестували міжнародні COVID-сертифікати в різних країнах Європи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com