В Україні викрили схему крадіжки електроенергії на понад 700 млн грн

11.01.2024, 18:32
152749

Співробітники НАБУ і САП викрили схему заволодіння електричною енергією “Укренерго” та легалізації отриманих від її продажу коштів. Сума збитків становить понад 700 млн грн.

Читайте також: Залужний 2022 року пропонував сміливий план контрнаступу, який міг змінити перебіг війни, але США були проти – ЗМІ

Про це повідомили в четвер, 11 січня, у пресслужбі НАБУ.

У справі фігурує ТОВ “Юнайтед Енерджі”, яке у березні 2022 року закупило у ПрАТ “НЕК “Укренерго” електричну енергію на суму понад 716 млн грн.

На той час ця фірма була одним із найбільших в Україні трейдерів, але мала заборгованість перед “Укренерго”. Попри це керівник відповідного департаменту національної енергетичної компанії не зупинив продаж.

Гарантом оплати з боку підприємства виступив один із комерційних банків. При цьому рішення про видачу гарантії голова правління прийняла одноосібно і з порушенням процедури.

Згодом організатори схеми продали електроенергію реальним учасникам ринку, а отримані кошти вивели на рахунки підконтрольної закордонної компанії.

Гроші за поставлену електроенергію ПрАТ “НЕК “Укренерго” так і не одержало. Коли ж звернулось до банка-гаранта з вимогою про погашення заборгованості, отримало відмову.

Завдяки своєчасним діям НАБУ і САП на кошти у сумі понад 700 млн грн на рахунках залучених до схеми компаній накладено арешт.

Про підозру повідомили 4 особам – організатору схеми, директору департаменту ПрАТ “НЕК “Укренерго”, голові правління комерційного банку та директору приватної компанії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com