В Україні викрили ВЛК, яка масово “відмазувала” від мобілізації: скільки коштувало і чи покарають ухилянтів

13.09.2023, 17:32
146660

В Одеській області викрили усе керівництво районної ВЛК, яке видавало ухилянтам довідки та ставило тяжкі діагнози навіть без особистої присутності.

Читайте також: Львівщина у 2023 році очолила рейтинг корупціонерів – дані реєстру НАЗК

Про це повідомили у СБУ та Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, голова військово-лікарської комісії Білгород-Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки разом з секретарями цієї комісії та їхніми спільниками, яких поки не встановили за 7-10 тисяч доларів допомагали чоловікам уникати мобілізації.

“Потенційні ухилянти передавали свої анкетні дані і фотокартки невстановленим на даний час особам. Ті у свою чергу забезпечували взяття на військовий облік в Білгород-Дністровському РТЦК та СП без їх присутності, а також направлення їх на проходження військово-лікарської комісії для визначення стану здоров’я”, – йдеться у повідомленні.

Далі – чоловікам вигадували тяжкі діагнози та визнавали їх непридатними до служби в ЗСУ.

В СБУ додали, що районна ВЛК за добу могла видати до 20 довідок чоловікам, які ухилялись від призову в армію. Чоловіків не з цього регіону ВЛК також оформлювала, як переселенців, щоб ті могли скористатись їхніми “послугами”

Голові військово-лікарської комісії та двом секретарям цієї комісії у службовому підробленні та пособництві в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 336 КК України).

Крім того, повідомлено про підозру п’яти військовозобов’язаним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 336 КК України).

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com