В Україні з’явилися монети із написом “Іван Баканов”

22.08.2021, 19:34
99291

У суботу, 21 серпня, в Національній академії Служби безпеки України відбулося нагородження випускників: серед медалей особливо виділилася нагорода з гравіюванням імені чинного глави правоохоронного відомства Івана Баканова. Це викликало резонанс в засобах масової інформації, оскільки подібна ініціатива при чинному керівника СБУ в Україні виникла вперше, особливо з огляду на низький звання Баканова, що не має досвіду професійної військової служби.

Читайте також: Ангела Меркель прибула до Києва (фото)

Про це повідомило видання “Дзеркало тижня”, посилаючись на одного зі співробітників державної служби. Він зазначив, що, незважаючи на всю урочистість заходу, “медаль лейтенанта Баканова” не входить до переліку з чотирьох регламентованих нагород СБУ, а значить не є відомчої.

У свою чергу, на запит “Української правди”, керівництво СБУ пояснило, що нововведений відзнаку зовсім не медаль, а так званий коін, або монета. Гравірування імені чинного керівника відомства, при цьому, нібито залишається досить поширеною практикою в службі держбезпеки по всьому світу.

“У цьому році відбулося стандартне вручення нагород випускникам Національної Академії СБУ. Серед іншого їм були вручені пам’ятні монети, що залишається загальноприйнятою практикою для багатьох спецслужбах світу. Тому всі спроби окремих осіб трактувати цю звичайну традицію під будь-яким іншим кутом є виключно спробою інформаційної маніпуляції”, – помітили в адміністрації Баканова.

"Коін" з гравіюванням чинного глави СБУ.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com