В Україні за підробку ліків відтепер можна отримати довічне ув’язнення

28.11.2019, 10:50
54477

Від 27 листопада в Україні набув чинності закон про посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів. Про це йдеться у виданні “Голос України“.

Читайте також: В Україні заборонили використання популярних ліків для очей

“Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування”, − йдеться у виданні.

Відтак, цим законом вносяться зміни до Кримінального кодексу України.

Тепер за виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів передбачається покарання на термін від 5 до 8 років.

За вчинення тих самих дій повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою засобів великомасштабного поширення, зокрема інформаційних систем, у тому числі Інтернетуабо у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров’я особи, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів, передбачається позбавлення волі терміном від 8 до 10 років із конфіскацією майна.

За вчинення цих дій, якщо вони спричинили смерть особи, інші тяжкі наслідки або вчинені в особливо великих розмірах, передбачається довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com