В Україні заборонили зеленку, йод та пероксид водню

14.03.2019, 14:18
16336

В Україні заборонили реалізацію таких популярних медпрепаратів як зеленка, пероксид водню, йод і настоянка глоду.

Читайте також: В Україні заборонили ліки від стоматиту

Під заборону потрапили препарати, які виробили в Києві на експериментальному заводі Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України. Про це сказано в розпорядженні Державної служби України з лікарських засобів та контролю над наркотиками.

“Відповідно до Конституції України, враховуючи розпорядження Держлікслужби від 25.02.2019 № 20-В про усунення порушень ліцензійних умов, з огляду на лист від Державного експериментального заводу медичних препаратів Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України від 11.03.2019, забороняю реалізацію, зберігання та застосування зазначених нижче серій препаратів, випущених до 25.02.2019”, – йдеться в документі.

Відзначається, що під заборону потрапили також настоянка валеріани, розчин люголя, паста Теймурова, пертусин, фукорцин, спирт медичний, ротокан та інше. Повний список складається з 18 найменувань.

Причиною для вилучення з обігу медпрепаратів стало порушення ліцензійних умов. Препарати повинні бути вилучені з аптек та повернуто постачальнику.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com