В Україні запровадять електронні картки пацієнтів

18.02.2022, 21:05
111691

В Міністерстві охорони здоров’я планують запровадити електронні картки пацієнтів, у яких буде зібрана вся медична інформація про особу.

Читайте також: За добу майже 35 тисяч українців захворіло на коронавірус

Про це під час брифінгу 18 лютого повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Відтак, усі заклади охорони здоров’я, незалежно від форми власності, вестимуть медичні записи про пацієнта в Електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ).

“В перспективі це звільнить медичні заклади від паперових картотек, а пацієнтів – від колекції медичних виписок вдома”, – підкреслила Карчевич.

Заступниця міністра охорони здоров’я пояснює, що ЕСОЗ – це велика двокомпонентна система, яка містить медичні дані, що раніше зберігалися у паперовій формі. Система об’єднує 34 млн пацієнтів та 5,5 тис. закладів охорони здоров’я.

Після запровадження роботи системи вся медична інформація про пацієнта буде зберігатися в електронній медичній картці, доступ до якої буде мати і сам пацієнт, і лікарі різних медзакладів.

“Усі медзаклади працюватимуть у рівних умовах, без монополії на інформацію про пацієнта. Держава бере на себе відповідальність за збереження медичної інформації в одному місці”, – наголосила Карчевич.

Наразі до програми вже долучилися комунальні медичні заклади. Заступниця міністра зазначає, що приватні клініки також будуть зобов’язані вносити усю інформацію про пацієнта до єдиної бази. Загалом на сьогодні, 18 лютого, до ЕСОЗ уже внесли близько 700 млн медичних записів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com