В Україні запровадять електронний лікарняний: деталі

28.01.2020, 13:30
61197

З першого квітня 2020 року в Україні планується запровадити електронний лікарняний. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Олег Коваль, повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Читайте також: У МОЗ повідомили перелік безкоштовних послуг при пологах

Під час пресбрифінгу “Розвиток державних фондів соціального страхування: проблеми та перспективи”, він зазначив: “З 1 квітня в Україні з’являться електронні лікарняні. Це буде перший етап, але цей крок дозволить навести лад у системі та продовжити боротьбу з корупцією у сфері соціального страхування. Нам потрібні незворотні зміни, які покращать ситуацію у системі соціального страхування України”.

Коваль наголосив, що електронний лікарняний принесе більше прозорості та відкритості у процес видачі лікарняних.

“Інформація через реєстр в Пенсійному Фонді буде автоматично передана у Фонд соціального страхування – в установі одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію − оскільки є платником єдиного соціального внеску. Весь процес буде прозорим”, − підкреслив Олег Коваль.

Як резюмумав заступник міністра, перший етап впровадження електронного лікарняного стане можливим завдяки старту проекту e−Health, головним розпорядником якого є Міністерство охорони здоров’я.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com