В Україні затвердили зміни до ПДР

30.09.2021, 18:52
102090

Кабінет міністрів України затвердив постанову до внесення деяких змін щодо правил дорожнього руху.

Читайте також: У Львові через жарт тік-токерів поліція оголосила операцію перехоплення (ВІДЕО)

Так, автор документа – міністр інфраструктури Олександр Кубраков – вважає, що це допоможе привести положення ПДР у відповідність з національними стандартами, передає UBR.

Отже, зміни стосуються розмітки і знаків дорожнього руху. Також документ регулює рух велосипедистів, зокрема, розширює поняття велосипедної доріжки і вводить позначення велосипедної смуги і проїзду.

Також тепер велосипедисти зможуть їхати через проїжджу частину тільки в спеціально відведених місцях, а якщо такі відсутні, то повинні слідувати правилам дорожнього руху. На регульованих ділянках вони повинні слідувати сигналам регулювальника або світлофора.

Крім того, передбачений знак, що попереджає початок і кінець зони габаритно-вагового контролю, наявність зарядних станцій для електромобілів, позначення місця, де авто можуть евакуювати без відома власника. Замість позначення “Пост ДАІ” використовуватимуть “Дорожня станція патрульної поліції”. Раніше вертикальна розмітка могла бути чорно-білого і жовтого кольорів. Тепер же передбачаються ще жовто-червоні і червоно-білі кольори.

Затверджене Кабміном постанова передбачає й інші зміни, які набудуть чинності від листопада 2021 року.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com