В Україні збільшать стипендії

6.08.2020, 17:48
80627

В Україні збільшать державні виплати дітям-сиротам, а також особам, які позбавлені батьківського піклування. Також будуть збільшені щорічні виплати грошової допомоги на придбання навчальної літератури.

Читайте також: Українцям пенсії перерахують тричі

Президент України Володимир Зеленський підписав спеціальний закон, який регулює збільшення стипендій для дітей-сиріт. Про це йдеться в повідомленні на сайті Офісу президента України.

“Дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, а також учням, студентам (курсантам), які під час навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, надано право на отримання соціальної стипендії, посадового окладу у всіх закладах вищої освіти, незалежно від їх відомчого підпорядкування”, – сказано в повідомленні

Згідно з законом, розмір соціальної стипендії, посадового окладу становить не менше 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. По досягненні такими дітьми віку 18 років – 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Варто відзначити, що соціальна стипендія у ПТУ складає 1000 гривень.

Стипендія для учнів ВНЗ – близько 2000 гривень на місяць.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com