В Україні збільшили податок при продажі авто

28.05.2020, 13:50
73794

Внесені зміни до Податкового кодексу України, які вступили в чинності 23 травня 2020 року, передбачають збільшення податку при продажу автомобілів.

Читайте також: Українці вільно можуть виїхати за кордон на авто,– МОЗ

Нещодавно був підписаний законопроєкт №1210, в якому частина змін торкнулася і автомобільної сфери.

Так, законом закріплено введення податку на продаж третьої одиниці транспортного засобу за рік. Дія закону поширюється на продажу машин від 1-го січня 2020 року.

Якщо раніше при продажу (обміні) протягом одного року третього і подальшого автомобіля потрібно було заплатити державі 5% його вартості, то тепер – 18%. Новий податок стосується не тільки легкових автомобілів, але і будь-якого іншого транспорту, у тому числі, причепів, мопедів і мотоциклів.

Перший продаж ТЗ податком не обкладається. Якщо два, то державі доведеться віддати 5% його ціни, як і раніше. При продажу автобуса, вантажівки, трактора, спецтехніки і іншого рухомого майна стягується податок в розмірі 5% від оціночної вартості навіть на першу операцію в році.

У цьому випадку ставка робиться на перекупників. Їм тепер треба або виходити “з тіні” та платити податки, або відмовитися від свого бізнесу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com