В Україні згадують жертв Скнилівської трагедії

27.07.2020, 11:30
79597

Сьогодні виповнюється 18 років з дня найбільшої катастрофи в історії авіаційних шоу – Скнилівської трагедії. Сталася вона 27 липня 2002 року на Львівщині під час авіашоу, присвяченого 60-річчю 14 авіаційного корпусу Військово-повітряних сил України. Подивитися на фігури вищого пілотажу прийшли близько 10 тисяч осіб, передає ТСН.

Читайте також: На Прикарпатті чоловік під час застілля підірвав гранату, є поранені (фото)

Під час показових польотів літак Су-27, яким керували досвідчені пілоти, не зміг виконати фігуру найвищого пілотажу “напівпетлю”. Борт спочатку зачепив дерево, далі крилом землю, кілька разів перевернувся, врізався в натовп глядачів і загорівся. Загинули 77 людей. 28 з них – діти. Ще понад 350 осіб зазнали травм.

Винуватцями трагедії назвали пілотів – полковника Володимира Топонара і другого пілота полковника Юрія Єгорова, які того дня виконували фігури вищого пілотажу. Обидва пілоти встигли катапультувалися й зазнали лише незначних травм.

Розслідуванням авіакатастрофи займалася Генеральна прокуратура України і спеціальна комісія Міністерства Оборони України. До відповідальності за трагедію було безпосередньо притягнено 10 осіб, з яких 5 були виправдані. Осіб, причетних до авіашоу, та льотчиків було визнано винними у скоєнні аварії через недбалість та невиконання плану польоту. Ніхто зі звинувачених власної вини в трагедії не визнав.

Щороку у цей день, 27 липня, в каплиці, яку спорудили після трагедії неподалік аеродрому, служать панахиду. Туди рідні та близькі приходять із портретами загиблих. Кажуть, у них і досі не висохли сльози.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com