В Україні “зрівняли” пенсійний вік для жінок і чоловіків

2.04.2021, 10:32
96102

З 1 квітня в Україні жінки виходитимуть на пенсію в 60, як і чоловіки. Все це частина пенсійної реформи, яка триває з 2011 року, коли поступово підвищувався пенсійний вік для жінок. Цього року відбувся фінальний етап, і всього за 10 років цей вік змінився з 55 до 60 років.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телеканалу “Україна 24”, – пише Анастасія Олійник (Znaj.ua).

Читайте також: Українцям підвищили пенсійний вік

За її словами, в Україні потрібно сьогодні говорити про підвищення пенсійного віку через занадто низьку тривалість життя людей на пенсії.

“Це не підвищення пенсійного віку, це завершення 10-річного періоду поступового підвищення пенсійного віку для жінок з 2011 року. За пів року в рік підвищувався пенсійний вік для жінок, і ось з 1 квітня 2021 року завершується цей період, вирівняний пенсійний вік для чоловіків і жінок”,- розповіла Лазебна.

Як заявила міністр, коли Україна досягне європейських показників, тоді можна про це буде говорити.

Також в ефірі була порушена тема пенсійного забезпечення військовослужбовців, адже зараз є проблема з перерахунком пенсій для колишніх військовослужбовців.

“У законі є чітка норма, що як тільки підвищиться грошове забезпечення чинним військовим, повинна підвищуватися пенсія колишнім військовим. Що було зроблено в 2018 році: взяли за 16-й і 17-й рік суму, яку повинні були надати, і дали її в розстрочку на кілька років”, – сказала міністр.

Через це, за словами Лазебної, потрібно заново робити всі розрахунки, розбиратися, писати закон і виправляти ситуацію. А це дорога програма.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com