В українських швидкісних поїздах заборонили перевозити велосипеди

12.04.2019, 12:32
20597

В українських потягах “Інтерсіті” та “Інтерсіті плюс” заборонили перевозити велосипеди через нові правила від “Укрзалізниці” щодо перевезення багажу. Про це розповіли в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Читайте також: “Укрзалізниця” підвищила ціни на постіль та чай у поїздах

Як пояснюють залізничники, у швидкісних потягах немає спеціально облаштованих місць для велосипедів. А зробити такі місця важко, тому що для цього потрібно змінити всю конструкцію вагона.

Таким рішенням обурені в об’єднанні велосипедистів України U-Cycle. Вони вважають, що заборона знижує велотуристичний потенціал України та суперечить завданням національної транспортної стратегії. А головне – заборона ігнорує європейський досвід розвитку міжміського сполучення.

За словами активістів, у Європі немає таких обмежень. “Для велосипедів знайшли місце і в німецьких, і  у фінських, і у польських потягах. Просто за перевезення двоколісних там треба заплатити”, – кажуть велосипедисти.

“Саме такий варіант і пропонує українська велоспільнота. Щоб велосипеди в Інтерсіті дозволили, але за додаткову плату”, – уточнили в студії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com