В Україну більше не ввозитимуть книги російських видавництв

22.03.2019, 21:15
17663

В Україну заборонили книги, надруковані в російських видавництвах. Відповідний закон підписав Петро Порошенко.

Читайте також: Українська компанія уклала контракт із Disney

Днями президент Петро Порошенко своїм указом заборонив ввозити в Україну книги дев’яти російських видавництв. Серед них найбільші – “Эксмо” і “АСТ”.  Про це повідомляє “The Бабель“.

Також в Україні заблокують три російські книжкові інтернет-магазини: “Литрес”, “Лабиринт” і Ozon.ru. Санкційний список видавництв склали в Держкомтелерадіо, вибирали за кількістю випущених антиукраїнських книг. Чиновники кажуть, що буде і друга хвиля санкцій – загалом у випуску антиукраїнських книг помічені 30 російських видавництв.

Рішення про санкції готували майже рік. Проект розробив Державний комітет телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо), у серпні 2018 року його почав розглядати Кабінет міністрів, після – затвердив РНБО, і, нарешті, підписав президент.

“Насправді список набагато більший. Ми склали перелік із 208 антиукраїнських книг, їх випускають приблизно 30 російських видавництв. У першу партію потрапили дев’ять найбільш злісних”, –  пояснює начальника управління дозвільної процедури та контролю за розповсюдженням видавничої продукції Держкомтелерадіо Сергій Олійник.

До речі, у список з 208 антиукраїнських видань потрапили три книги харківського видавництва “Фоліо”. Це роботи Максима Калашникова, Дмитра Табачника та  Петра Симоненка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com