В Україну прибув літак з Китаю з експрес-тестами на коронавірус

23.03.2020, 09:10
67257

Літак Збройних сил України Іл−76 доставив до столичного аеропорту Бориспіль з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції. Про це, в понеділок, 23 березня, повідомляє Офіс президента України.

Читайте також: COVID−19: китайські медики опублікували симптоми по днях

Після завершення дезінфекційних заходів санітарними службами літак почнуть розвантажувати.

“Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) і 250 тисяч тестів для експрес−діагностики”, − уточнили в прес−службі ОП.

Зазначається, що також доставлені медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легенів та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID−19.

У повідомленні зазначено, що експрес−тести, а також медичні маски будуть направлятися для першочергових потреб лікарів, військовослужбовців, співробітників поліції, прикордонної служби та інших.

Привезені швидкі тести будуть використовуватися бригадами екстреної допомоги для перевірки людей, у яких виявлена ​​підвищена температура і є підозра на коронавірусну інфекцію.

Зазначається, що це тільки перша партія медичного вантажу з Китаю. На цьому тижні заплановано ще кілька рейсів.

Нагадаємо, за інформацією МОЗ, станом на 22:30 неділі, 22 березня, в Україні є 73 лабораторно підтверджених випадків COVID−19, з них 3 летальні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com