В Україну прийде антициклон Trudi: синоптикиня розповіла, як зміниться погода

4.05.2021, 20:07
96711

У середу, 5 травня, в Україну прийде антициклон Trudi, який спричинить різку зміну погоди. Так, наша країна стане однією з найтепліших у Європі.

Читайте також: Вчені з’ясували, чому коронавірус може бути смертельно небезпечним

Водночас уночі її територію охоплять заморозки. Такий прогноз оприлюднила на своїй сторінці у Facebook синоптикиня Наталка Діденко.

“Найближча ніч все ніяк не захоче відпускати від себе заморозки, як у наших піснях козак дівчиноньку – все пригортає та й пригортає аж до ранку. Заморозки на ґрунті ймовірні в північних областях, східних, центральних, а хвилі холоду можуть дістатися вночі навіть Запоріжжя та Херсонської області. Проте все ж вдень козаку – на коня, дівчиноньці – поратися коло квітів, а тому нічний холод проженуть комфортні максимальні +15…+20 градусів“, – наголосила вона.

5 травня Україна буде однією з найтепліших у Європі

Однак, наголосила метеорологиня, попри тепло у середу, в Україні спостерігатиметься поривчастий вітер, переважно південно-західного напрямку.

“Погоду визначатиме антициклон на ім’я Trudi, тому суттєвих опадів 5 травня не буде в більшості областей. А ось до західної частини підійде фронтальна вологість, там пройдуть дощі з грозами. Надвечір опади доберуться до Вінниччини”, – попередила Діденко.

Щодо Києва, то там 5 травня має бути сонячна гарна погода – повітря прогріється до +20 градусів. Водночас у столиці також буде рвучкий вітер.

В Україну прийде антициклон Trudi

“Киянам краще буде на вулиці, аніж вдома, бо нічна, ще низька, температура повітря, +2…+5 градусів, так вихолодить домівки, що навіть денні +20 поки не врятують від флісових противних штанів та домашніх теплих кофт”, – пожартувала синоптикиня.

За її інформацією, в другій половині тижня в Україні побільшає дощів, а з 9-10 травня прибуде багато теплого повітря та високих градусів.

Наталка Діденко

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com