В Україну завезли небезпечний напій: може викликати анафілактичний шок і рак

10.02.2023, 14:32
135673

З Франції до України експортувався небезпечний сироп, в складі якого виявили високий вміст барвника E124.

Про небезпеку повідомили на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Небезпечний напій: який вигляд він має

Це сироп для кави, який містить велику кількість барвника E124 (Понсо 4 R). Таке дозування вважається шкідливим для здоров’я людини.

Повідомлення про те, що такий напій був виявлений на території України, надійшло від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Було встановлено, що концентрований сироп “Біттер Монін” експортували з Франції, а виробником зазначено GEORGES MONIN, France. В Україні напій отримував ТзОВ “ПРОБАР”, провулок Індустріальний, 23, м. Київ.

Українців просять, у разі виявлення такого напою в обігу, одразу звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в своїй області. Ось такий вигляд має сироп:

Чому барвник E124 шкідливий у великих кількостях

В США, Норвегії, Фінляндії та деяких інших країнах світу барвник Е124 внесений до переліку заборонених речовин через його канцерогенні властивості. Тобто довготривале вживання цієї речовини може спричинити розвиток онкологічних захворювань.

Добавлення також виступає як сильний алерген та може викликати анафілактичний шок чи приступ ядухи у людей з астмою та неприйняттям аспірину.

Харчовий барвник Е124 також входить до переліку таких, які призводять до підвищеної активності у дітей. Хоча саме добавлення в Україні дозволено для застосування в харчовій промисловості, однак воно завдає шкідливого впливу на людський організм за великих доз.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com