В “Укрзалізниці” незаконно виписали премій на понад 50 мільйонів

11.05.2019, 14:21
24504

Під час непланової перевірки діяльності компанії за 2018 рік виявлено факти нарахування деяким працівникам матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі двох окладів.

Читайте також: “Укрзалізниця” розширює функціональні онлайн-сервіси для пасажирів та вантажних клієнтів

Аудитори “Укрзалізниці” виявили неправомірне нарахування виплат працівникам вагонної дільниці станції “Київ-Пасажирський” майже на 51 мільйон гривень. Про це йдеться на сайті компанії в суботу, 11 травня.

Так, під час непланової перевірки діяльності компанії за 2018 рік виявлено факти, коли деяким працівникам виплачувалася матеріальна допомога на оздоровлення при виході у щорічну відпустку в розмірі двох окладів, в тому числі 2-3 рази на рік.

Наприклад, зазначається, що керівник цієї вагонної дільниці за своєю заявою безпідставно отримав матеріальну допомогу на оздоровлення в липні 2018 року в розмірі двох окладів – на загальну суму 45100 грн.

Також встановлено факт виділення понад 165 000 у вигляді премій і заохочень головному бухгалтеру, яка в момент виплати відсутня на робочому місці, фактично перебуваючи на лікарняному, в щорічній або навчальній відпустці.

Зазначається, що колишнім керівником вагонної дільниці станції “Київ-Пасажирський” та головним бухгалтером не контролювалося нарахування зарплати відповідно до чинного законодавства.

“Більше того, вони своїми усними вказівками змушували своїх підлеглих працівників проводити нарахування коштів без відповідних нормативних документів, оформлених належним чином, а в разі відмови від виконання поставлених ними завдань погрожували звільненням або фізичною розправою”, – повідомили в “Укрзалізниці”.

Матеріали перевірки передано до правоохоронних органів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com