В Уряді пропонують розмитнювати “старі євробляхи” за єдиною ставкою

19.09.2019, 20:12
42823

У Міністерстві інфраструктури розробляють законопроект щодо зміни процедури розмитнення вже наявних на території України автомобілів з європейською реєстрацією. Такі автівки пропонується розмитнювати за єдиною ставкою та одним платежем.

Читайте також: Покинуті українцями “євробляхи” підуть на металобрухт (відео)
Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк під час наради щодо питань розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в Україні, передає пресслужба Мінінфраструктури.

“На сьогоднішній час у нас і досі є низка невирішених проблем: перша –  проблема автомобілів, які вже ввезено на територію України. Друга – питання розмитнення спецавтомобілів. Ми також пропонуємо розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких будуть застосовуватись різні ставки розмитнення. Перша категорія – це  більш старі автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об’єму і до певного віку. До такої категорії ми пропонуємо встановити єдину ставку розмитнення, єдиний платіж. Таким підходом ми знімемо 80% проблеми. Друга категорія – більш нові автомобілі, які будуть розмитнюватись по спеціальній формулі”, – сказав Лавренюк.

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов підтримав ініціативи Міністерства інфраструктури та зазначив, що Державна митна служба вже працює над тим, щоб до кінця року запустити відповідний калькулятор розрахунку платежів: “Ми хочемо вийти на зрозумілу методику, яка буде прозора для всіх. Окремо, ми також проводимо переговори із сервісними центрами МВС стосовно організації в кожній області спільного центру, де буде одночасно все знаходитись”.

Учасники наради домовились в найближчий час опрацювати всі надані пропозиції для якнайшвидшої розробки відповідного закопроекту та внесення його на розгляд Верховної Ради.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com