В Японії Зеленський зустрівся з Назарбаєвим: про що говорили

22.10.2019, 14:11
48316

Президент України Володимир Зеленський у рамках  офіційного візиту до Японії зустрівся з  першим президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим та обговорив із ним питання війни на Донбасі та окупації Криму. Про це повідомили у прес−службі глави держави.

Читайте також: Імператор Японії офіційно вступив на престол (фото)

“Нурсултан Назарбаєв заявив, що Казахстан завжди підтримував територіальну цілісність і суверенітет України”, − наголосили в Офісі президента.

Також сторони обговорили позитивні зміни у просуванні до миру, зокрема повернення полонених та перезапуск дипломатичних перемовин, а також наголосили на потребі проведення якнайшвидших переговорів у “нормандському” форматі.

“Усім нам потрібен діалог. Наші території важливі. Це землі наших пращурів і, я переконаний, наших дітей”, − заявив Володимир Зеленський та запросив першого президента Казахстану до України.

До того ж співрозмовники обговорили можливості збільшення товарообігу між Україною та Казахстаном.

Нагадаємо, 21 жовтня , президент України Володимир Зеленський, прибув з робочим візитом до Японії, де в робочому графіку заплановано низку двосторонніх зустрічей з лідерами зарубіжних країн.

Володимир Зеленський уже зустрівся з прем’єр−міністром країни Сіндзо Абета  та подякував Японії за послідовну політику щодо підтримки України та невизнання незаконної окупації Криму, а також за збереження санкцій проти Росії.

Окрім цього, 22 жовтня,  Президент України  із першою леді взяли участь в інтронізації імператора Японії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com