Володимир В’ятрович назвав перейменування проспекту Бандери політичною провокацією

11.02.2021, 20:30
94384

Володимир В’ятрович, колишній глава Інституту національної пам’яті, негативно сприйняв перейменування проспекту Степана Бандери на Московський. Політик порівняв рішення Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) з колабораціонізмом.

На думку В’ятровича, рішення ОАСК є “псевдоюридичні”, оскільки в 2019 році цей же суд ухвалив постанову щодо проспекту Бандери, тому він не повинен був його повторно розглядати. Про це він повідомив у “Фейсбуці” 11 лютого, – пише ASPI news.

У рішенні ОАСК немає навіть згадки про постанову апеляційного суду і воно обґрунтовується пояснювальною запискою до проєкту рішення. Не містять в собі історичного дослідження щодо критеріїв відбору таких осіб з урахуванням положень Закону України “Про правовий статус і вшанування пам’яті борців за незалежність України в XX столітті”.

Читайте також: Перейменування проспекту Бандери: у Києві судове засідання закінчилося масовою бійкою (відео)

В’ятрович зазначив, що у цьому питанні необхідно поставити крапку Верховному суду. Діяльність ОАСК варто розслідувати.

Раніше ASPI news повідомляло, що Окружний адміністративний суд міста Києва повернув проспекту Степана Бандери колишню назву “Московський”. Також Влада Києва подає апеляцію щодо скасування перейменування проспекту Степана Бандери.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com