В Єгипті археологи знайшли невідомий досі палац фараона Рамзеса II

29.03.2019, 23:26
18711

Археологи з Нью-Йорка відшукали древній єгипетський палац на місці королівського храму. Цю знахідку підтвердили  в Міністерстві античності Єгипту. Про це повідомляє Newsweek.

Читайте також: Сліди римського поселення знайшли у Польщі

Мова йде про споруду, що примикає до храму Рамзеса II в стародавньому місті Абідос, де були поховані кілька інших єгипетських правителів.

Стало відомо, що вчені виявили будову під час розкопок на місці храму. За словами дослідника Самеха Іскандера з Університету Нью-Йорка, команда знайшла кам’яну доріжку біля південно-західного входу. Вона привела дослідників до входу в іншу будівлю, прикрашену позначкою з ієрогліфів. Як виявилося, знаки вказували на фараона Рамзеса II.

Вчені також відкопали зовнішні камені храму, які були прикрашені такими ж королівськими символами. Ці написи, а також недавно відкриті склепіння, допоможуть краще зрозуміти роль соборів тих часів. Професор Джоан Флетчер з Університету Йорка сказала, що знахідка не є безпрецедентною. Наприклад, похоронний храм фараона Рамзеса III в Луксорі теж був доповнений королівським палацом поруч.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com