В ЄС планують ввести жорсткі санкції проти Білорусі: хто у списку

10.11.2021, 15:02
104822

Європейський Союз близький до введення нових санкцій проти Білорусі, спрямованих проти близько 30 фізичних і юридичних осіб, включаючи міністра закордонних справ і білоруську авіакомпанію “Белавіа”.

Читайте також: Роками не платить за газ: скільки міністр енергетики заборгував газовикам

Про це пише видання Reuters із посиланням на трьох дипломатів.

Схвалення нового пакету обмежень заплановане наступного тижня. На думку європейських дипломатів, білоруські чиновники організували прибуття мігрантів як помста за санкції проти Мінська через порушення прав людини.

В ЄС переконані, що мігранти – це цілеспрямована політика Мінська і “гібридна війна”, що стане підґрунтям для розширення санкцій.

Водночас білоруський режим заперечує будь-які подібні операції та відкидає всі звинувачення у протиправних діяннях. Санкції проти вищих чиновників досі не були ефективними для послаблення влади Лукашенка, який перебуває при владі від 1994 року і є близьким союзником Москви.

Офіційні особи ЄС, зокрема президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, закликають до жорсткіших заходів, у тому числі щодо міжнародних авіакомпаній, які можуть бути причетні до перевезення мігрантів в Білорусь, а потім до державного кордону з країнами-членами ЄС.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com