В ЄС відреагували на припинення надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

24.04.2024, 18:30
157850

У Європейській комісії заявили, що “взяли до відомо” припинення надання консульських послуг українським чоловікам призовного віку за кордоном.

Читайте також: Багатодітних батьків можуть мобілізувати: у Мін’юсті розповіли, за яких умов

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на єврочиновників.

“Ми беремо це оголошення до відома. У мене немає конкретних коментарів, коли йдеться про Директиву про тимчасовий захист (документ регулює перебування переселенців з України на території ЄС – Ред.). Ми не розрізняємо статі, а також призовний статус. Це все, що маю сказати зі свого боку”, – наголосила речниця Єврокомісії з внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Аніта Хіппер.

Втім, Хіппер відмовилася сказати, підтримують в ЄС чи ні таке рішення української влади. Не прокоментувала вона і те, чи бужуть підлягати депортації українські чоловіки, що опиняться на території ЄС із протермінованими документами.

Тим часом представник Єврокомісії Ерік Мамер наголосив, мовляв, не можуть коментувати рішення Києва.

“Не нам коментувати рішення українського уряду щодо заходів, які необхідно вжити в контексті конфлікту. Єдине, що ми можемо зробити, – це пояснити, яка ситуація з цими особами, які перебувають на території Європи. Це те, що ми можемо зробити”, – каже Ерік Мамер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com