В ЄС є три основні країни, які поки не хочуть давати Україні статус кандидата – Стефанішина

9.06.2022, 21:00
121616

В ЄС є сім країн, які говорять про інші формати, а не статус кандидата, а три з них взагалі виступають проти надання Україні статусу кандидата на членство.

Читайте також: Ердоган не допустить Фінляндію і Швецію в НАТО, “поки в їхніх парламентах є терористи”

Про це повідомила віце- прем’єрка з євроінтеграції України Ольга Стефанішина під час візиту до Брюсселя, передає Deutsche Welle.

“У цілому приблизно сім країн Євросоюзу – це не східноєвропейські і не балтійські країни, як ви можете собі уявити, – висловлювали пропозиції щодо якогось іншого формату, пропонуючи екстракандидатство чи умовне кандидатство. Було дуже багато різних пропозицій. Але фактично є три основні країни, які сьогодні не хочуть давати “зелене світло” для України” – заявила вона.

Водночас називати ці країни Стефанішина не стала, додавши: “Якщо ви не хочете, щоб рішення було ухвалено 24 числа, то давайте я їх назву, і ми будемо сидіти та обговорювати”.

Йдеться про саміт 23-24 червня, на якому можуть ухвалити рішення щодо статусу кандидата для України. “Я впевнена, що 24 червня жоден з лідерів Європейського Союзу не зможе сказати Україні “ні””, – зауважила віце- прем’єрка з євроінтеграції.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com