В ЄС знайшли заміну російському газу: яка країна постачатиме блакитне паливо до Європи

23.06.2022, 23:03
122589

ЄС та Норвегія погодилися активізувати співпрацю, щоб забезпечити додаткові поставки газу з Норвегії, щоб вирішити проблему високих цін на енергію.

Читайте також: У Києві заборонили під час війни пересуватися містом на машинах без глушника

Таке рішення було ухвалено, щоб компенсувати скорочення поставок з Росії.

Про це йдеться у спільній заяві виконавчого віцепрезидента Єврокомісії Франса Тіммерманса і міністра енергетики Норвегії Тер’є Осланда.

Відповідно до повідомлення, Норвегія збільшить видобуток і постачання газу до країн ЄС на 8% до 122 млрд кубометрів цього року. Це відповідає додатковим 100 ТВт-год енергії.

Віцепрезидента Єврокомісії наголосив, що значення видобутку нафти і газу Норвегії для європейської енергетичної безпеки ще більше зросло після невиправданої та неспровокованої загарбницької війни Росії проти України. За його словами, Норвегія має значні залишки нафти та газу, а тому вона може залишатися великим постачальником в Європу також у довгостроковій перспективі після 2030 року.

ЄС імпортує приблизно п’яту частину свого газу з Норвегії в порівнянні з 40%, які Євросоюз отримував з Росії до військового вторгнення в Україну.

Окрім цього, ЄС та уряд Норвегії вирішили розвивати довгострокове співробітництво у сфері морської відновлюваної енергії, водню зберігання вуглецю, а також енергетичних досліджень і розробок з метою розвитку ще більш глибокого довгострокового енергетичного партнерства.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com