Вадим Пристайко: “Наша держава неодмінно відновить контроль над окупованим Донбасом та анексованим Кримом”

21.12.2019, 18:15
57358

Наша держава неодмінно відновить контроль над окупованим Донбасом та анексованим Кримом. Відповідну заяву зробив Вадим Пристайко, повідомляє Вголос.

Читайте також: Пристайко проведе перемовини з Маасом у Берліні

Такими словами глава МЗС України відреагував на заяву Путіна про “споконвічно російські території”.

Пристайко наголосив, що  спроби переглянути історію завжди закінчуються плачевно для тих, хто це робить.

“Історія – не дуже надійний радник у політичних справах. До історичних аргументів зазвичай звертаються тоді, коли немає чого більше сказати. Але історія може давати уроки; один з таких уроків надто відомий, щоб його ігнорувати: ті, хто зазирає на чужу землю, хто бачить за кордоном якісь “споконвічні території” – завжди приходить до поганого фіналу”, – заявив український міністр.

Україна, підкреслив він, – незалежна суверенна держава, кордони й територіальна цілісність якої визнані всіма країнами світу і захищені міжнародним правом. “І якщо саме ми мусимо надати комусь черговий урок історії – то так тому й бути”, – заявив Пристайко.

Президент Путін дав зобовязання на міжнародній арені, що докладе зусиль для того, щоб виконати всі зобов’язання комюніке: а це повернення людей всіх на всіх, припинення вогню, розведення військ ще на трьох ділянках, доступ МКЧХ до наших полонених на окупованих територіях та розширений мандат ОБСЄ, нагадав Пристайко.

Читайте також: Пристайко заявив, що на Донбас можуть повернутися миротворці ООН

Перемовини Тристоронньої контактної групи у Мінську продовжать наступного тижня, поінформував він. Київ сподівається, що це ознака того, що всі хочуть результативності. ТКГ мала детальні переговори щодо всіх питань і просунулася в деяких із них доволі далеко. Отож, ми сподіваємося побачити результати наступного тижня, зазначив дипломат.

“Це – справи і це – реальні кроки до миру. А оці заяви і маніпуляції історією – це гра на емоціях”, – заявив міністр.

Він додав, що Україна стала свідком того, як маніпуляції фактами та емоціями ведуть до справжньої війни і забирають людські життя, руйнують родини і наше спільне майбутнє.

“Ми вміємо відрізняти слова від дій. Від усіх, хто сидів за столом переговорів, ми очікуємо дій!”, – закликав глава МЗС України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com