Вагнерівці намагалися купити зброю у Туреччини – WP

10.04.2023, 12:31
138782

Секретні документи Пентагону, які потрапили у мережу, свідчать, що бойовики ПВК “Вагнера” намагалися купити зброю у Туреччині.

Читайте також:

Про це повідомляє  The Washington Post.

Згідно зі “злитими” в інтернет розвідданими, на початку лютого “вагнерівці” зустрічалися з турецькими представниками і вели переговори про купівлю зброї, щоб відправити її в Малі та Україну.

Документи не містять інформацію, чи знала влада Туреччини про домовленості і чи були переговори успішними. Проте видання назвало цю інформацію “вибухонебезпечною”, адже може виявитися, що союзник по НАТО, ймовірно, допомагав Росії у війні проти України.

Інші розвідувальні дані щодо ПВК стосувалися вербування “вагнерівцями” російських в’язнів для відправки в Україну. Крім того, інформація свідчить, що російська армія стала залежною від ПВК.

“Документи також демонструють те, що давно було зрозуміло, але ніколи публічно це не було сказано вголос: розвідувальне співтовариство США проникло в російську армію та її командування настільки глибоко, що може заздалегідь попередити Україну про напади і надійно оцінити сильні та слабкі сторони російських військ”, – зазначає видання.

Нагадаємо, у мережу злили таємні документи США і НАТО щодо підготовки українського контрнаступу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com