Вагнерівці розділились на 3 військових формування, одне з яких очолює син Пригожина – британська розвідка

12.11.2023, 18:11
149675

Після смерті ватажка ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина його найманці “розпорошилися” по різних російських військових формуваннях. У британській розвідці розповіли про долю “вагнерівців” в Росії.

Читайте також: До Мережі потрапило відео зачистки бойовиків “Вагнера” в Судані: на кадрах, імовірно, спецпідрозділи ГУР

Так, станом на кінець жовтня 2023 року великі елементи приватної військової компанії “група Вагнера”, ймовірно, були асимільовані в командну структуру Росгвардіі і відновили активне вербування. У розвідці зазначають, що цей підрозділ ПВК “Вагнер” швидше за все, очолює син Пригожина Павло.

“Інші групи бойовиків “Вагнера”, швидше за все, приєдналися до іншої російської ПВК “Редут”, загальна чисельність якої, за даними розслідування Радіо “Вільна Європа”, зараз налічує 7000 осіб”, – йдеться в повідомленні розвідки.

Крім того, медики “вагнерівців” приєдналися до чеченського спецназу “Ахмат” Рамзана Кадирова. Як зазначав лідер Чечні, станом на 25 жовтня до “Ахмату” вже приєдналися 170 колишніх вагнерівців.

“Російська держава тепер здійснює більш прямий контроль над діяльністю і колишнім персоналом групи “Вагнера” після заколоту в липні 2023 року і подальшої смерті керівництва ПВК “Вагнер” у серпні 2023 року”, – зазначають у британській розвідці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com