Вагнерівці у Білорусі не становлять загрози – представник НАТО

13.08.2023, 09:27
145030

Наразі російська приватна військова компанія “Вагнер” у Білорусі не становить прямої загрози. Про це розповів директор Центру передового досвіду НАТО у сфері стратегічних комунікацій (Стратком) Яніс Сартс в ефірі каналу TV3, передає Радіо Свобода.

Читайте також: “Вагнерівці” у Білорусі підійшли ближче до кордону України

Він зазначив, що наразі ПВК “Вагнер” у Білорусі має надто мало сил, щоб безпосередньо створювати військову загрозу, а її зброя “не підходить для таких військових цілей”.

Водночас, за словами Сартса, “не можна виключати провокацій за участю найманців на кордоні”. Він звернув увагу на те, що деякі вагнерівці – це “колишні спецпризначенці, які пройшли підготовку для проведення диверсій”.

Крім того, директор Stratcom зазначив, що однією з причин, чому “вагнерівці” не будуть вдаватися до якихось активних дій, є те, що угруповання, яке розташоване в Білорусі, “фінансується досить погано”, а найманці “нічого не роблять, поки їм не платять”.

Крім того, за словами Сартса, “несхоже, що хтось готовий фінансувати диверсії”, тому “рівень загрози з боку ПВК “Вагнер” знизився”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com