ВАКС визнав винною нардепа Ірину Констанкевич у недостовірному декларуванні

30.03.2023, 22:00
138200

Вищий антикорупційний суд визнав винною нардепа від групи «За майбутнє» Ірину Констанкевич у справі про недостовірне декларування. Про це пише Судово-юридична газета.

Читайте також: Путін може відвідати Туреччину в квітні – Ердоган

У декларацію за 2020 рік депутат не внесла до своєї відомості про оренду квартири у центрі Києва вартістю близько 2,5 млн гривень. Констанкевич переконувала, що нібито користувалася цією квартирою періодично протягом 2020 року менше 183 днів і лише під час виконання депутатських повноважень.

Головуюча суддя Ольга Саландяк у вигляді покарання призначила штраф у розмірі 44 200 грн та позбавила Констанкевич права упродовж року обіймати посади, пов’язані із здійсненням представника влади в органах влади.

Також суд доручив повідомити голову Верховної Ради Руслана Стефанчука про ухвалення обвинувального вироку стосовно Констанкевич. Нагадаємо однією з підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата є набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього.

Перед виходом колегії суддів до нарадчої кімнати Констанкевич виступила з останнім словом та  попросила її виправдати і пообіцяла декларувати усе «аби жодна підозра не впала на інститут депутата»

Вирок може бути оскаржено протягом 30 днів.

Видання відзначає, що строк давності притягнення Констанкевич до кримінальної відповідальності спливає 4 квітня.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com