Валерія Лутковська: “Не маніпулюйте інформацією, тому що за цією процедурою взаємного звільнення – долі людей”

23.12.2019, 19:12
57555

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Валерія Лутковська повідомила, що в питанні обміну утримуваними особами Києва із непідконтрольними територіями Донбасу наразі остаточно дошліфовуються списки, передає Радіо Свобода.

Читайте також: Пристайко зробив заяву щодо обміну полоненими

“Було нарешті досягнуто домовленості щодо проведення взаємного звільнення осіб до закінчення цього року, як, власне, й було домовлено під час паризького саміту в “нормандському форматі”. І це величезне щастя, тому що ми зможемо нарешті забрати з незаконного утримання під вартою тих наших хлопців, яких не змогли забрати у грудні 2017 року, тих хлопців, які протягом чотирьох років після Іловайська, Дебальцева перебували в полоні і які протягом чотирьох років не мали можливості навіть поспілкуватися зі своїми сім’ями”, – сказала Валерія Лутковська.

Вона звернулася з проханням “не маніпулювати інформацією, тому що за цією процедурою взаємного звільнення – долі людей”.

Раніше сьогодні українська і російська сторони на переговорах в рамках ТКГ підтвердили домовленість про обмін утримуваними у форматі “усіх встановлених на усіх встановлених”. Представники бойовиків на своїх ресурсах теж вказали, що “ведеться робота з підготовки остаточного списку осіб та дати обміну”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com