Варфоломій заявив, що “Патріархат Київський” не існує і ніколи не існував

9.06.2019, 15:15
28424

Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв делегацію Національної спілки журналістів України в штаб-квартирі Вселенського Патріархату в Стамбулі, де обговорили сторони обговорили ситуацію в церковному житті країни. Про це повідомляє прес-служба Варфоломія, передає ″Главком″.

Читайте також: Патріарх Варфоломій жорстко розкритикував Московський патріархат

Так, Вселенський Патріарх наголосив на тому, що ″недавнє надання Автокефалії Православної Церкви України не мало нічого спільного з політикою і геополітикою″, але ″було перш за все пастирською турботою про справедливість, про духовну справедливость″.

Рішення було схвалене ″на основі багатовікової церковної традиції, натхненної Євангелієм, що поважає священні канони і вільної від будь-якого політичного та дипломатичного тиску″. Він нагадав, що ″надання Автокефалії Православній Церкві в Україні відбувалося за тим же принципом, за яким церковна незалежність надавалася для всіх новостворених Церков″.

Його Святість також недвозначно підкреслив, ″що стосується Філарета, він був відновлений у своєму єпископському чині як колишній митрополит Київський. Так званий ″Патріархат Київський″ не існує і ніколи не існувало″.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com