“Важливий крок у боротьбі з пандемією”. У США схвалили ліки проти штаму “Омікрон”

23.12.2021, 10:44
107888

Влада США схвалила ліки від COVID-19 під назвою Paxlovid. Він призначений для людей старше 12 років, особливо схильних до ризику важкого перебігу хвороби.

Клінічні випробування препарату показують, що на 90 відсотків він запобігає госпіталізації та смерті особливо вразливих пацієнтів. На даний момент дані показують, що він також ефективний проти омікронного варіанта коронавірусу.

У набір входять 10 таблеток нірматрелвіру, агента, що пригнічує реплікацію вірусу, і 20 таблеток ритонавіру, речовини, що продовжує дію основного агента. FDA рекомендує приймати дві таблетки ритонавіру та одну нірматрелвір двічі на день протягом п’яти днів.

Читайте також: У напівпрозорій сукні з рюшами: романтичний образ “Холостячки” Злати Огнєвіч

Сьогоднішнє рішення вводить перші ліки від COVID-19 у формі пероральних пігулок. “Це важливий крок уперед у боротьбі з пандемією”, – сказала Патриція Каваццоні, директор з досліджень лікарських засобів FDA. “Це дає нам новий інструмент для боротьби з COVID-19 у вирішальний момент, коли з’являються нові варіанти”, – додала вона.

Ефективний проти інфекцій, спричинених варіантом Омікрону

За заявою Pfizer, препарат також може бути ефективним при інфекціях, викликаних варіантом Омикрона.

Можливі побічні ефекти препарату включають зниження смакових відчуттів, діарея, високий кров’яний тиск і м’язові болі.

Очікується, що FDA незабаром прийме рішення про інший пероральний препарат проти Covid-19 – Молнупіравір, що виробляється Merck & Co. Цей препарат вже дозволено для застосування, в т.ч. Європейським агентством з лікарських засобів.

У листопаді президент США Джо Байден оголосив про закупівлю 10 мільйонів наборів препарату Pfizer, оголосивши про перші поставки наприкінці цього року.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com