Вчені дізналися, що смартфони виснажують інтелектуальні ресурси людського мозку

20.08.2019, 18:51
38151

Фахівці з Ратгерського університету США дізналися, що використання мобільного телефону виснажує інтелектуальні здібності мозку. Про це повідомляє ″Eurekalert″.

Читайте також: Вчені назвали головну причину появи раку

Фахівці стверджують, що використання телефону для відволікання не допомагає мозку “перезавантажитися”, а виснажує його. До такого висновку фахівці прийшли після експерименту з 414 студентів.

Учасників розділили на кілька груп, які повинні були складати анаграми з двадцяти наборів букв – по десять до і після перерви. У перерві учасники випробування повинні були зробити три покупки в магазині, вклавшись в бюджет і обґрунтувавши свій вибір. Одна група виконувала це завдання на смартфоні, друга – на комп’ютері, третя на папері. У контрольної групи перерви не було.

Виявилося, що студенти, які користувалися смартфонами, витратили на 19% більше часу на завдання, ніж інші. Також їх результат виявився гіршим за інших на 22%.

Вчені пояснюють це тим, що телефон погіршує концентрацію уваги людини на інших проблемах. При цьому ноутбуки і ПК мають менш виражений негативний вплив.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com