Вчені дослідили, що антитіла до СOVID-19 починають зникати через три місяці

2.10.2020, 11:32
85619

Антитіла до СOVID-19 у перехворілих починають падати, приблизно, через три місяці після зараження і зникають зовсім вже протягом трьох-чотирьох місяців. Результати дослідження опублікували в журналі Blood,

Читайте також: Ляшко заявив, що кожні 16 секунд від коронавірусу помирає людина

Як передає Кореспондент, про це повідомляє Мedicalxpress у п’ятницю, 2 жовтня.

Під час дослідження щотижня брали проби у 15 добровольців (11 чоловіків і чотирьох жінок), які погодилися брати участь в експериментальному лікуванні плазмою крові перехворілих на COVID-19.

Концентрація антитіл почала падати, в середньому, на 88 день після зараження коронавірусом, а за наступні три тижні після цього концентрація детектованих антитіл зменшилася, приблизно, наполовину. Через три-чотири місяці ці антитіла практично не фіксувалися у пробах.

Відзначимо: ще влітку ця група показала, що ті, хто перенесли COVID-19 у легкій або безсимптомній формі, можуть позбутися антитіл протягом ста днів після зараження.

Передбачається, що розроблювані вакцини також матимуть короткостроковий ефект, але вчені заспокоюють, що, по-перше, отримані ними результати – тільки щодо антитіл у перехворілих, Т-клітинну імунну відповідь вони не вивчали. По-друге, кандидатні вакцини викликають більш високі рівні антитіл, ніж хвороба. По-третє, вакцинація веде до іншого механізму появи відповіді.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com