Вчені дослідили, як довго коронавірус живе у воді

27.06.2020, 13:40
76693

Після потрапляння до річкової води частинки коронавірусної інфекції COVID-19 можуть виживати до 25 днів, якщо її температура буде досить низькою.

Читайте також: У Києві підтвердили рекордні майже півтори сотні нових випадків COVID-19

Про це заявили польські та британські вчені, йдеться на медичному порталі medRxiv.

Під час свого дослідження вчені оцінили тривалість існування вірусу у водоймах, за умови потрапляння в них стічних вод, а також ризик інфікування, в разі контакту із зараженою водяною системою. Як зазначається, стічні води можуть безпосередньо потрапляти у водну систему, наприклад, через збої або відсутність коштів обробки стоків.

“Природні водні системи можуть слугувати каналом передання COVID-19. Ми дійшли висновку, що вірус може залишатися стабільним до 25 днів”, – йдеться в дослідженні.

За оцінками вчених, найбільш висока загроза зараження існує ​​в державах з низькими обсягами споживання питної води, високою часткою зараженого населення, а також слабким розведенням стічних вод, які потрапляють у водойми. До цієї категорії потрапили, зокрема, Іспанія, Велика Британія і Марокко. Порівняно невелика загроза зараження – у Канаді, Норвегії і Венесуелі.

Як стверджується також, вірус може перебувати у воді протягом тривалого часу, якщо її температура буде досить низькою. Вчені також припускають, що коронавірус може існувати досить довго і в морській воді. Але тоді він є загрозою для китоподібних, оскільки через їхню ротову порожнину “постійно проходять великі обсяги води”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com