Вчені довели, що любителі кішок схильні до шизофренії

30.07.2019, 07:29
34991

Люди, які страждають на шизофренію, найчастіше заводять в якості домашніх тварин кішок і котів.

Читайте також: У Києві дикий кіт розтрощив магазин посуду

До такого висновку прийшла група вчених Першого Московського державного медичного університету імені В. М. Сєченова, повідомляє “Медикфорум”.

У ході експериментів вони встановили, що люди, схильні до проявів шизофренії, заражені токсоплазмозом – це захворювання з’являється через те, що паразити з несмаженого м’яса потрапляють в організм. Також, за даними вчених, токсоплазмоз переноситься такими тваринами, як кішки

Вчені провели дослідження на піддослідних тваринах і зробили висновки, що токсоплазми різко змінюють їх поведінку.

Фахівці прийшли до висновку, що токсоплазми можуть змінювати поведінку людини: вони порушують правила, проявляють настороженість і підозрілість.

Після цього вчені перевірили, як часто страждають токсоплазмозом пацієнти з проявами шизофренії. Вони почали стежити за групою пацієнтів, які спостерігаються в клініці психіатрії Сєченівського університету.

З’ясувалося, що токсоплазмозом хворіють понад 40 відсотків людей з психічним розладом. Вони з’ясували, що такі ж дослідження проводилися у минулому тисячолітті, і лікарі говорили про такі ж результати.

Вчені прийшли до висновку, що пацієнти з психічними розладами частіше хворіють токсоплазмозом, ніж нормальні люди.

Токсоплазмоз – захворювання організму в результаті попадання в нього паразита Toxoplasma gondii. Більшою мірою він вражає організм з ослабленим імунітетом. Симптоми захворювання дуже схожі на легку форму грипу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com