Вчені довели шкоду енергетиків для серця підлітків

20.12.2020, 13:15
91816

В результаті дослідження фахівці прийшли до висновку, що сучасна молодь почала вживати все більше і більше різних енергетичних напоїв, разом з тим, вплив на організм, що росте речовин, що містяться в енергетиках, до цих пір невідомо.Про це пише nashamama.com

Дослідники вивчили, яким чином вживання кофеїновмісних напоїв позначаються на здоров’ї і самопочутті молодих людей від 12 до 17 років. В результаті тестів з’ясувалося, що хлопчики звикають до енергетиків сильніше, ніж дівчатка, при цьому вони готові довше виконувати завдання дослідників, щоб заробити баночку содової з кофеїном.

Крім того, фахівці вивчили такі фактори, як регулярне вживання енергетиків, яке викликається спрагою або просто нудьгою. За словами керівника дослідження, доктора Дженніфер Р. Темпл, на початку вони звертали увагу на тих, хто вживає багато подібних напоїв, незалежно від статевої приналежності, проте пізніше з’ясували, що існує відмінності у впливі кофеїну за гендерною ознакою, передає Discovery News.

Ми поки не зрозуміли, чому енергетики сильніше впливають на хлопчиків, ніж дівчаток, проте, по-моєму, тут мова йде про гормони і метаболізм. Багато молодих людей то вживають, і забувають про енергетики, які при цьому впливають на сон, успішність в навчанні і емоційний фон підлітків & raquo ;, – розповіла Темпл.

Під час досліджень ми були вражені тим, що кофеїн впливає на хлопчиків по-іншому, проте механізм ще не вивчений, ми торкнемося його в наших подальших тестах. Але, здається, організм дівчаток просто менш чутливий до даної речовини & raquo ;, – підкреслила учений, додавши, що енергетики становлять загрозу для здоров’я як хлопчиків, так і дівчаток.

Як показали клінічні випробування, популярні в молодіжному середовищі енергетичні напої викликають аритмію і порушують кров’яний тиск.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com