Вчені назвали 5 корисних властивостей гарбузового насіння для здоров’я

17.01.2020, 18:50
60133

Вчені назвали п’ять позитивних фактів про користь гарбузового насіння. Їх рекомендується вживати вагітним жінкам і діабетикам, до того ж, даний продукт покращує здоров’я простати.

Читайте також: Американські дієтологи назвали п’ять продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок

Насіння позитивно впливають на роботу серцевого м’яза через що міститься в них магнію. Відбувається регулювання кров’яного тиску і зниження ризику інфаркту.

Масло з насіння гарбуза виводить “поганий” холестерин ЛПНЩ і накопичує “хороший” (ЛПВЩ). У ньому присутні омега−3 ненасичені жири, цинк і антиоксиданти. Особам, що страждають на діабет, вкрай корисно їсти насіння через присутність в них клітковини. Значну користь приносить і магній, так як ризик розвитку небезпечного захворювання зменшується на 33−34%. Названий продукт забезпечує здоровий сон завдяки тому ж магнію − основному і необхідного мінералу, відзначають дослідники.

Важливим фактором є позитивний вплив на сечовий міхур, разом з тим, придушуються симптоми доброякісної гіперплазії передміхурової залози. Вагітним жінкам потрібно їсти гарбузове насіння, так як наявний в них цинк впливає на цілий ряд гормонів, пов’язаних з пологами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com