Вчені прогнозують появу нового коронавірусу

7.07.2020, 11:51
77579

Covid-19 став третім коронавірусом, що переходить від тварин до людей. За прогнозами дослідників із Сінгапуру, коронавірус, який зараз шириться світом, не буде останнім для людства.

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус в Україні зменшується

Про це пише Straits Times.

Перші два були важким гострим респіраторним синдромом (Sars) 2003 року і близькосхідним респіраторним синдромом (Mers) 2012 року.

Професор Ван Лінфа, директор Програми з нових інфекційних захворювань в Медичній школі Duke-NUS. у грудні 2013 року вже попереджав, що після появи Mers в Саудівській Аравії, ще один стрибок коронавірусу від тварин до людини протягом десятиліття. Його передбачення виявилося правильним з появою Covid-19.

Він сказав, що майже напевно ще один коронавірус спалахне протягом десятиліття. Питання було лише у тому, коли і наскільки це буде загрозливим.

Mers не поширюється так само легко, але має високий рівень смертності. Sars поширюється легше зі смертностю у 10%. Covid-19 поширюється легко, але рівень смертності коливається від 1% в одних країнах до більше 10% в інших.

Крім ще одного нового спалаху коронавірусу, вчені також побоюються, що вірус Sars-CoV-2, що викликає Covid-19, може передаватися від людини до тварини, а потім стрибати назад до людини.

Вчені серйозно вивчають ризик того, що кажани є “неприродними резервуарами” коронавірусу.

Доцент Алекс Кук, віце-декан з досліджень в Школі громадської охорони здоров’я NUS Saw Swee Hock, заявив, що фактичне число людей, інфікованих у всьому світі, ймовірно, приблизно вдесятеро перевищує вказане число хворих.

Єдиний спосіб дізнатися це – за допомогою серологічних тестів з’ясувати, у кого є антитіла проти Covid-19.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com