Вчені розповіли, чому всі по-різному переносять коронавірус

16.10.2020, 10:49
86714

Коронавірус у всіх людей може протікати абсолютно по-різному. Деякі його переносять у важкій формі, а інші можуть і зовсім не відчути. Чому ж так відбувається, відповіли вчені з Норвегії.

Читайте також: У МОЗ назвали регіони, які потребують додаткових обмежувальних заходів

Фахівці Бернгського університету провели дослідження і з’ясували, що тяжко хворі молоді пацієнти з коронавірусом мають антитіла, які блокують інтерферони – білки, які виділяються організмом для боротьби з інфекцією. Практично така ж ситуація простежується в осіб з рідкісним аутоімунним захворюванням APS1. Про це пишуть на сайті EurelAlert.

У чоловіків з коронавірусом вчені зафіксували більше антитіл до інтерферонів, саме з цієї причини жінки рідше вмирають і менше страждають від важких симптомів COVID-19.

За словами фахівців, дане порушення в роботі імунної системи є лише однією з багатьох причин смертельних випадків COVID-19 і характерно для молодих людей. Літні люди з коронавірусом вмирають, через те, що їхній організм дає більш серйозний збій.

У дослідженні розповіли, що найбільше летальних випадків від коронавірусу у людей після 60 років, але 5-10% молоді теж в групі ризику.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com