Вчені розповіли, коли стабілізується клімат

13.01.2021, 18:51
92895

Автори нового кліматичного дослідження з Техаського університету A & M стверджують, що глобальне потепління і світове зміна температур може стабілізуватися протягом декількох десятиліть. Однак багато в чому цей процес буде залежати від самої людини.

Вчені стверджують, що заковика полягає в тому, що результати сильно залежать від того на скільки швидко світ перейде від викопного палива до «зеленої» енергетики, а емісії парникових газів стануть нульовими.

Як зазначає The Guardian, це досить складне завдання, так як багато країн досі не підтримують Паризьку угоду 2015 року, метою якого є «уповільнення» нагрівання планети. Однак якщо викиди все-таки вдасться скоротити, у людства ще буде шанс виграти «кліматичну війну».

Багато експертів вважають, що якщо викиди припиняться, планета продовжить нагріватися, але автори нового дослідження припускають зворотне. За їхніми даними, якщо викиди припиняться до 2050 року, «температура поверхні перестане зростати, а клімат стабілізується протягом пари десятиліть».

Кліматолог Майкл Манн, який не працював над цим дослідженням, але ознайомився з його результатами, зазначив в інтерв’ю The Guardian, що «це означає, що наші дії мають прямий і безпосередній вплив на потепління поверхні», а значить, людству потрібно діяти більш обачно і відповідально.

Однак, незважаючи на свої ж висновки, автори роботи підкреслюють, що зараз немає ніякого сенсу точно з’ясовувати, що буде потім: чи буде планета нагріватися далі (але повільніше) чи ні. Скорочення емісій в будь-якому випадку має відбуватися, і на даний момент це одна з головних проблем людства

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com