Вчені розповіли, як поза під час сну впливає на здоров’я

13.09.2022, 22:12
127401

Болі у спині є загальною проблемою

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, на різні хвороби опорно-рухового апарату страждає майже 80 відсотків населення. І кожна людина хоча б раз у житті стикалася з безпосередньо болючим синдромом в області спини, повідомляє «Країна здоров’я«.

«Причина такої «епідемії» насамперед полягає у благах цивілізації: вона вирішує одні проблеми, але створює інші, всі ці комп’ютери, офісна робота та інші радощі сучасного суспільства позначаються на здоров’ї людини, і спини у тому числі, – каже нейробіолог Метью Вокер, директор Центру науки про людський сон у Каліфорнійському університеті в Берклі. — Плюс лінивий спосіб життя – порівняно з минулими століттями».

Але є ще одна причина болю в спині, про яку мало хто думав, це ваша звичка спати. А вірніше, улюблена поза для сну.

Читайте також: Андрій Данилко показав дулю російським військовим: Ось вам, а не Херсон

Згідно з дослідженням професора Берклі, певне становище під час сну впливає на те, як циркулює кров в організмі, працюють суглоби, а зрештою — як це все позначається на вашій спині.

Крім того, вчені впевнені, що найчастіше становище людини під час сну провокує розвиток інших проблем зі здоров’ям. Це погана новина.

Але з неї випливає і хороша — найчастіше для того, щоб поправити здоров’я, людині досить просто змінити позу, в якій вона звикла засинати. Ось, наприклад, що радять робити медики за деяких проблем зі здоров’ям…

Хвора спина

Лягайте на будь-який бік – неважливо, правий чи лівий – але зі злегка зігнутими колінами. Руки тримати перед собою.

Кислотний рефлекс

Так називається стан, коли їжа зі шлунка закидається назад у стравохід. Щоб якнайшвидше позбутися цього неприємного стану, покладіть руки перед собою і лежіть на правій стороні.

Закладеність носа

При такій неприємності найгірше, що ви можете зробити, це заснути у положенні лежачи на спині. Особливо взимку, коли у приміщеннях через роботу центрального опалення сухе повітря. Лягайте на бік, голову тримайте на високій подушці — це допомагає зняти набухання слизової, а заразом посилить відтік зайвої рідини в голові.

Біль в шиї

Спіть на спині і тримайте шию якомога пряміше.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com