Вчені розробили тест, який визначає штами коронавірусу

4.05.2021, 17:07
96705

В Ізмірському економічному університеті, що на заході Туреччини, розробили тест, який за три години визначає “британський”, “південноафриканський” та “бразильський” штами COVID-19.

Читайте також: Вчені показали, як COVID-19 вбиває клітини в організмі

Про це повідомив заступник завідувача кафедри біомедичної інженерії, доцент Осман Долука, пише Громадське.

Діагностичний набір, який учені створюють у співпраці з університетом та компанією Genz Biotek, аналізує послідовності генів коронавірусу на основі спеціального програмного забезпечення. Оцінка результатів ПЛР-тесту дає зрозуміти, чи є проба, відібрана у пацієнта, одним із трьох відомих світу штамів — “південноафриканським”, “бразильським” або “британським”.

“Ми виявляємо коронавірус методом ПЛР. Під час проведення тесту досліджується невелика частина РНК вірусу… Інтерпретуючи результати ПЛР за допомогою розробленого нами програмного забезпечення, легко можна зрозуміти, чи є зразок, відібраний у пацієнта, певним штамом вірусу”, — розповів він.

Для отримання результату потрібно три години. Науковець запевняє, що штами коронавірусу успішно виявили протягом першого експерименту, який тривав у квітні 2021 року.

Зараз університет уже на завершальній стадії проєкту з розробки діагностичного набору. Учені почали його створювати 5 місяців тому.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com