Вчені створили антисептичний браслет

24.12.2020, 15:25
92012

Група інженерів і стартаперів з США, Мексики і Китаю в зв’язку з пандемією розробила спеціальний браслет, який розпорошує антисептик.

На корпусі пристрою є невеликий флакон з антисептиком і кнопка, яка розпорошує засіб. Він підійде для дезінфекції рук і предметів. Розробники планують випустити такі браслети на ринок навесні 2021 року. Про це повідомляє Naked Science.

Читати також: В Україні вироблятимуть електронний антисептик, що вбиватиме 99% усіх бактерій та вірусів.

Браслет SprayCare створила група інженерів і стартаперів з США, Мексики і Китаю в зв’язку з пандемією. За словами розробників, вони помітили, як часто торкаються до брудних поверхнях протягом дня, і вирішили створити просте переносна пристрій, який допоможе відчувати себе в безпеці. «Першим, на що я подивився, було моє зап’ястя. Я вирішив, що навіть декількох крапель дезинфікуючого засобу в руці буде досить, щоб убезпечити себе », – розповів один з авторів проекту.

Браслет являє собою флакон з антисептиком, прикріплений до силіконового ремінця. За розмірами прилад близький до Apple Watch. Усередині знаходяться розпилювач і насос, який запускає єдина кнопка. Після її натискання пристрій розпилює антисептик на будь-яку поверхню протягом трьох секунд на відстань до півтора метрів. «Наша команда витратила багато часу на дизайн продукту. Ми хотіли зробити його елегантною альтернативою громіздким пляшках дезинфікуючого засобу », – додали розробники.

Антисептика у флаконі вистачає приблизно на 40 застосувань, після чого людина зможе додати потрібний засіб (якщо воно не дуже густе). Крім того, у флакон можна залити репелент від комах, духи або ефірну олію – в залежності від потреб. Так що він залишиться актуальним і після пандемії. Інженери пропонують використовувати його і як інструмент самооборони: досить поміняти антисептик на рідину для перцевого балончика.

Автори проекту вважають, що браслет з антисептиком знадобиться людям, які часто стосуються предметів в магазинах, громадських закладах і транспорті. А також автомобілістам і працівникам сфери послуг і торгівлі, яким потрібно швидко продезінфікувати руки і інструменти після кожного клієнта.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com