Вчені винайшли перші потенційні ліки від коронавірусу

2.06.2020, 17:32
74319

Препарат проти коронавірусу вперше протестували на людях – добровольці вже отримали ліки. Препарат розробили на основі антитіл в крові людей, які побороли вірус, передбачають, що саме цей препарат підійде для лікування COVID-19.

Читайте також: В Україні збільшилась кількість областей, не готових до послаблення карантину

Перші 32 пацієнти з різних лікарень США отримали препарат  в різних дозах. Якщо ліки доведуть свою ефективність, препарат застосують у терапії хворих вже цього літа, пише MIT Technology Review.

Що це за препарат?

Препарат LY-CoV555 розробили всього лише за три місяці. Дослідники взяли зразки крові у пацієнтів з США, які перехворіли COVID-19 в лютому.

Вчені спробували перетворити успішну імунну реакцію в лікарський засіб, який допоможе нейтралізувати вірус. Хоча препарат, на відміну від вакцини, не забезпечить імунітет на тривалий час, антитіла можуть дати тимчасовий захист на кілька тижнів або місяців.

LY-CoV555 – перший потенційний препарат, спеціально створений для знищення вірусу SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19.

Потенціал препарату?

Якщо випробування виявляться успішними, це будуть перші ліки проти COVID-19. Ймовірно, вони можуть з’явитись вже до кінця року.

Цей препарат – це результат спільних зусиль фармацевтичних компаній Eli Lilly і AbCellera.

Цікаво, що й інші фармкомпанії, зокрема GlaxoSmithKline і Vir Biotechnology теж збираються незабаром почати випробування своїх версій ліків на основі антитіл.

Чи дійсно антитіла ключ до здолання коронавірусу?

Ні, варто розуміти, що антитіла не є панацеєю.

Вчені ще не розібралися до кінця, як працює коронавірус, що ускладнює пошук ліків.

Коктейлі з антитілами можуть як покращити, так і погіршити стан хворих пацієнтів.

Тому, навіть якщо антитіла будуть працювати як належить, їх дозування спочатку буде обмеженим, а лікарям доведеться приймати рішення, кому давати препарат в першу чергу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com