Вчені виявили новий спосіб передачі СOVID-19

11.05.2020, 15:49
72053

Коронавірус у всьому світі діагностували у понад 4 мільйонів осіб. При цьому в Україні кількість заражених нараховує 15 232 осіб. Американські вчені заявили, що СOVID-19 можна заразитися через очі та сльози.

Читайте також: Лікарі показали як виглядають легені дитини, інфікованої коронавірусом (фото)

За словами експертів, коронавірус містить білок, який використовується для зв’язування з людськими клітинами, в тому числі й клітинами в очах. Дане дослідження провела команда вчених, яка очолюється Медичною школою Університету Джона Хопкінса, передає РБК-Україна.

Вчені прийшли до такого висновку після того, як порівняли аналізи з очей десяти померлих від коронавірусу, з аналізами людей, які не були заражені СOVID-19. Про це повідомляє Daily Mail.

З’ясувалося, що коронавірус фіксується на рецепторах ACE-2, які знаходяться в дихальних шляхах і легенях. Але річ у тім, що їх виробляють і очі, і це дозволяє коронавірусу проникати в організм.

Якщо інфікований чхне або кашляне, і краплі потраплять комусь на очі, то людина може заразитися. При цьому сльози також можуть поширювати коронавірусну інфекцію.

За словами вчених, це пояснює, чому у деяких інфікованих виявлено кон’юнктивіт –запалення слизової оболонки ока при попаданні в неї мікробів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com