Вчені з’ясували, скільки коронавірус живе на шкірі

20.10.2020, 10:53
87018

Новий тип коронавірусу залишається активним на шкірі людини протягом дев’яти годин, що вп’ятеро довше, ніж вірус грипу.

Читайте також: Вчені виявили новий симптом коронавірусу

Такого висновку дійшли японські вчені, підкресливши, що це вказує на важливість необхідності частого миття рук для боротьби з пандемією. Про їхнє дослідження пише портал MedicalXpress.

“Дев’ятигодинне виживання SARS-CoV-2 – штам вірусу, що викликає COVID-19, – на шкірі людини може збільшити ризик його контактної передачі порівняно з IAV – вірусом грипу A, у такий спосіб прискорюючи пандемію”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що експеримент дослідники проводили на шкірі, взятої зі зразків розтину тіла померлого від коронавірусу пацієнта, приблизно через день після смерті.

Вчені підкреслили, що деактивувати COVID-19, як і грип, можна за 15 секунд за допомогою етанолу, що входить до складу дезінфікуючих засобів для рук.

“Триваліше виживання SARS-CoV-2 на шкірі збільшує ризик контактної передачі. Однак часте миття рук може знизити цей ризик”, – кажуть фахівці.

Своєю науковою роботою вони підтримали рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо регулярного і ретельного миття рук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com